Annons
Nyheter

Tysk stororder på pansarskyttefordon

Tyskland planerar att beställa 50 nya pansarskyttefordon av typen Puma. Ordern är värd motsvarande 17 miljarder kronor, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.
Ekonomi • Publicerad 5 maj 2023
Tyska försvaret är på väg att köpa in 50 nya pansarskyttefordon av modellen Puma, rapporterar Financial Times. Arkivbid
Tyska försvaret är på väg att köpa in 50 nya pansarskyttefordon av modellen Puma, rapporterar Financial Times. ArkivbidFoto: Swen Pfoertner AP/TT

Beställningen väntas tas upp för godkännande politiskt på onsdag nästa vecka.

Varken tillverkarna Rheinmetall AG och Krauss-Maffei Wegmann GMBH eller det tyska försvarsdepartementet har bekräftat uppgifterna, enligt nyhetsbyrån.

Annons

Pengarna för fordonen ska tas från en ny tysk fond på totalt 100 miljarder euro, som sattes upp i fjol efter Rysslands fullskaliga attack mot Ukraina. Det innebär att kostnaderna inte påverkar den tyska regeringens budget.

Den beställning som nu ska göras kommer efter att tester av fordonet så sent som i december visade på tekniska brister. Att Tyskland nu går vidare indikerar att de brister som konstaterades har åtgärdats.

Tidigare under året har bara 800 miljoner euro av de totalt 100 miljarder euro som finns i den tyska upprustningsfonden använts, enligt en månatlig rapport från Tysklands finansdepartement.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons