Annons
Nyheter

Tyska MAN överväger stor personalneddragning

Ekonom • Publicerad 11 september 2020
Södertäljebaserade Scanias tyska systerbolag MAN, som likt Scania ingår i VW-kontrollerade Traton Group, planerar stora personalminskningar. Arkivbild
Södertäljebaserade Scanias tyska systerbolag MAN, som likt Scania ingår i VW-kontrollerade Traton Group, planerar stora personalminskningar. ArkivbildFoto: Jonas Ekströmer/TT

Den tyska lastbilstillverkaren MAN, som likt svenska Scania ägs av VW:s dotterbolag Traton Group, kan komma att göra sig av med 9 500 anställda i ett besparingsprogram. Målet med besparingarna på totalt 1,8 miljarder euro är att lyfta rörelsemarginalen till 8 procent 2023.

I programmet ingår att organisera om delar av både utveckling och produktion, där det bland annat diskuteras stora förändringar i Steyr, Österrike och i Plauen och Wittlich i Tyskland.

Annons

Scania har tidigare meddelat att man planerar en personalminskning på 5 000 personer i år. Det är inte aktuellt med större nedskärningar än de som redan kommunicerats, uppger Scanias kommunikationschef Karin Hallstan i ett mejl till TT.

Tratonaktien backar 0,9 procent och har därmed tappat nästan 25 procent av sitt värde hittills i år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons