GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två män knivskurna i Kristianstad

Med några timmars mellanrum kom två knivskurna män in till Centralsjukhuset, men vad som hänt och var det skett är ännu oklart.
Kristianstad • Publicerad 12 januari 2020 • Uppdaterad 13 januari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Den första mannen, som uppges vara i 20-årsåldern, ska ha anlänt till sjukhuset vid 03.30-tiden på söndagen. Enligt en skaderapport från Region Skåne ska mannen ha livshotande skador.

En förundersökning om försök till mord har inletts. Polisen har hört mannen inledningsvis på sjukhuset. Man ska även ha även kontrollerat ett antal platser i Kristianstad för att hitta en brottsplats.

Klockan 05.50 kom ytterligare en man in till akuten med skär- eller stickskador. Det är oklart hur allvarliga skador mannen, som är i 30-årsåldern, har. Vid lunchtid hade han fått lämna sjukhuset. I nuläget utreds ärendet som misshandel.

Var händelserna ska ha inträffat är fortfarande oklart.

– De är inte så villiga att prata. Det är ett svårt utredningsläge, säger Ingela Hessbo, inre befäl hos polisen i Kristianstad, vid 09.30-tiden på söndagen.

Det är också oklart om det finns något samband mellan händelserna.

– Vi vet inte i nuläget, men under den fortsatta utredningen kommer vi att titta på om det finns något samband, även om det skiljer en del i tid mellan när de kom in till akuten, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i region syd.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Ingela RutbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.