Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Annons
Innehåll från Youngstival – Youth

Ungdomsutveckling, festivalen och hållbara drömmar

Youngstival ska vara platsen för unga drömmar och hjälpa unga att våga ta steget till att nå sin fulla potential samt integrera unga från olika stadsdelar, etniciteter och bakgrund. Den ideella organisationen ser ett stort behov av en plattform för unga mellan 15-23 år där man byter erfarenheter och jobbar på deras utveckling. 2018 startade de en ungdomsfestival med flera välkända artister och närmare 600 unga besökte Tivoliparken.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Motivation och ungdomsutveckling

Ett viktigt ledord som Youngstival arbetar kring är motivation. Youngstival ska kunna motivera unga till sysselsättning, utbildning och utveckling i vardagen. En plats där man kan öppna upp och vara sig själv samt motivera till att tro på sig själv. Ungdomsutvecklingen är det Youngstival handlar om, varje individ som engagerar sig ska hitta sin glöd och tro på sin utveckling.

- Det är viktigt för oss att Youngstival finns för att motivera oss till förbättring. Att vi är med här kan hjälpa oss att lättare få jobb i framtiden. Jag tror att det kan hjälpa ungdomar som inte har samma möjligheter som andra. Vi träffar nya vänner genom Youngstival, säger Taha Abdulqader 16år engagerad i Youngstival.

- Youngstival är inte bara en festival, det är även en förening. En förening som vill få dig att hitta din dröm och hitta dina mål i livet så du inte hamnar snett. De vill skapa ett kreativt ställe där man som ung kan utvecklas och förverkliga sin vision. En plattform där du kan få tips och kritik så din vision blir verklighet och inte bara slutar som en dröm, säger Hamdi Hirsi 16år engagerad i Youngstival.

Festival.

Youngstival har satt sitt fäste i Kristianstad och är ett känt namn bland sin målgrupp. Festivalen ger ungdomarna någonting som saknats och något de vill ha därifrån möts man på deras plan och kommunicerar så mycket mer. Genom festivalen nås unga på ett annat sätt, ett sorts förtroende har skapats som man kan bygga vidare på. Idag har Youngstival 15 st ungdomar som är engagerade i festivalen.

Youngstival är en jämställd festival med största artisterna för målgruppen som kommer växa och sätta Kristianstad på kartan. Sociala medier har varit nyckeln till respekten där festivalen har uppmärksammats nationellt av kommuner och av verksamheter som arbetar för t.ex. skola och arbete men även andra ungdomsrörelser.

Den 24 augusti är det dags igen med fler artister, konstnärer, djs m.m att inta Tivoliparken.

- Vi har kontakt med många unga i Kristianstad men även utanför. Behovet av att ha en plats eller plattform att vända sig till är enormt viktigt där vi har visionen att kunna hitta en plats där vi möter unga varje dag. Just nu har vi festivalen som kör sitt andra år som vi idag kallar södra Sveriges bästa ungdomsfestival som arbetar för ungdomsutveckling. Tack vare organisationer och företag som tror på oss kommer vi kunna utveckla Youngstival och komma närmare vår vision, säger Tim Omorogieva Projektledare.

Vision

Att för andra året kalla sig södra Sveriges bästa ungdomsfestival är tecken på att Youngstival nått några av sina mål. Festivalen kommer växa ännu mer men också visionen om ett tätt samarbete med kommunen för att skapa en daglig verksamhet, en HUB, kreativ och motiverande plats för unga mellan 15-23 år.

Ung i Evenemang.

Med hjälp av Youngstival har pilotprojektet Ung i evenemang kunnat skapa sysselsättning för ett 30tal ungdomar under sommaren med över 1000 arbetstimmar på flera viktiga evenemang. Sysselsättningen har lett till utbildning, licens och behovsanställningar längre fram. Ett projekt som kommer spinna vidare under hösten.

IQ-Projekt

Youngstival är ett alkohol och drogfritt evenemang som i april fick IQ-certifikat för sitt arbete för premiär festivalen 2018.

Läs mer här: https://www.instagram.com/youngstival/

Läs mer