United kryssade i regnigt Belgien

Ett mål av Anthony Martial.
Det räddade Manchester United i ett regnigt Belgien.
Storklubben fick 1–1 borta mot Club Brygge inför returen i Europa Leagues 16-delsfinal om en vecka.
Fotboll • Publicerad 20 februari 2020
Manchester United firar efter Anthony Martials 1–1-mål borta mot Club Brygge.
Manchester United firar efter Anthony Martials 1–1-mål borta mot Club Brygge.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Bara tre dagar efter 2–0-segern mot Chelsea i ligan fortsatte United jakten på sin andra titel i Europa League. Den engelska fotbollsklubben, som gick hela vägen 2016–2017, då med Zlatan Ibrahimovic i laget, vann sin grupp före nederländska AZ Alkmaar och tar sig an Club Brygge i 16-delsfinalen.

Det började med ett kryss för de rödvita.

United – med svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf tillbaka i startelvan efter sjukdom – hamnade i underläge i Belgien redan efter en kvart då en lång utspark från Club Brygges målvakt Simon Mignolet letade sig fram till anfallaren Emmanuel Dennis. Kallt slog nigerianen till på halvvolley och lyfte in bollen i en båge över en utrusande Sergio Romero i bortamålet.

Hemmalaget hade sedan bud på ett till i regnet på Jan Breydel-stadion.

I stället kvitterade United till 1–1.

I den 36:e minuten snappade Anthony Martial upp en boll i mittcirkeln, satte full fart mot mål och placerade in bollen i högra hörnet. Ett kämpande Club Brygge var sedan nära att avgöra matchen med drygt tio minuter kvar, men tidigare Hammarbyspelaren Odilon Kossounou sköt tätt utanför stolpen i ett bra läge i straffområdet.

Därmed tar United med sig ett viktigt bortamål inför returen på Old Trafford om en vecka.

FC Köpenhamn klarade 1–1 hemma mot Celtic, Ajax föll med 0–2 borta mot Getafe och Christian Eriksen gjorde sitt första mål för Inter när italienarna slog Ludogorets med 2–0.