Annons

Två gripna efter misstänkt mord i Boden

En person har avlidit i ett misstänkt mord i Boden, enligt polisen.
Två personer har gripits.
Brott • Publicerad 19 december 2019
En person ska ha knivhuggits i utanför tågstationen i Boden. Arkivbild.
En person ska ha knivhuggits i utanför tågstationen i Boden. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det misstänkta mordet inträffade vid järnvägsstationen i Boden vid 14-tiden på torsdagseftermiddagen.

– Vi kommer att hålla en hel del förhör, både med vittnen och med de två misstänkta personerna. Såklart har vi spärrat av platsen och kommer att genomföra teknisk undersökning, säger polisens presstalesperson Maria Jakobsson till TT.

Annons

Polisen vill inte bekräfta medieuppgifter om att den avlidne är en tonårig pojke som ska ha knivhuggits, eller att personer sågs springa från platsen efter händelsen.

– Vi kommer tyvärr inte kunna gå in på detaljer alls, eftersom vi har en hel del vittnen som vi vill förhöra och vi vill inte färga eller förstöra utredningen, säger Jakobsson.

Marko Rahmberg som äger den intilliggande restaurangen säger till NSD att han åt lunch när det inträffade.

– Sedan såg jag när de höll på med hjärt- och lungräddning, de höll på jättelänge. Brandkåren kom hit sedan, säger Rahmberg.

Tidningen rapporterar att flera personer blev vittnen till händelsen. Polisen spärrade av stationen i Boden och tågtrafiken stoppades. Vid 17-tiden meddelade Trafikverket att trafiken åter var igång.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons