Annons

Uppgifter: VM-målvakt klar för Modo

Ishockey • Publicerad 29 januari 2020
Målvakten Patrik Bartosak får påhälsning av Marcus Krüger under vårens VM-match mellan Tjeckien och Sverige. Bartosak uppges vara klar för spel i Modo i hockeyallsvenskan. Arkivbild.
Målvakten Patrik Bartosak får påhälsning av Marcus Krüger under vårens VM-match mellan Tjeckien och Sverige. Bartosak uppges vara klar för spel i Modo i hockeyallsvenskan. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Modo är på väg att göra ett riktigt kap i sin jakt på en SHL-plats.

Det hockeyallsvenska topplaget uppges ha gjort klart med Patrik Bartosak, förstemålvakt i Tjeckiens VM-lag i våras, skriver Expressen och Allehanda.

Annons

Bartosak, 26 år, har under hösten varit borta från ishockeyn då han behandlats för psykisk ohälsa och alkoholproblem. Något han varit öppen om till tjeckisk media.

Bartosak har den här säsongen representerat Trinec i tjeckiska ligan, men har inte spelat sedan i början av november. Fram tills dess hade han en räddningsprocent på 93,2 procent.

Modos sportchef Fredrik Glader vill inte kommentera uppgifterna om värvningen för Expressen, men enligt tidningen är Bartosak redan på plats i Sverige och kommer att presenteras i kväll eller i morgon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons