Uppvisning av Liverpool men Alisson skadad

Liverpool, förra säsongens Champions League-mästare och ligatvåa, hade lekstuga med nykomlingen Norwich City i premiärmatchen i Premier League.
Men det var inte bara glädje efter 4–1, lagets förstemålvakt Alisson skadade sig och lär missa flera matcher i början av säsongen.
Fotboll • Publicerad 9 augusti 2019
Norwich Citys Teemu Pukki i gult och grönt gjorde lagets första mål i återkomsten i Premier League när han satte 1–4 mot Liverpool.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Om det var någon som trodde att nykomlingen Norwich skulle kunna rubba Champions League-mästaren Liverpool så försvann de förhoppningarna fort. Det dröjde bara sju minuter på Anfield Road innan Norwich bjöd på första målet då Grant Hanley styrde in bollen i eget mål.

Förra årets skyttekung i Premier League, Mohamed Salah, ökade på till 2–0 i 19:e minuten sedan bollen gått som flipperkula fram till egyptiern som kyligt satte sitt första men säkert inte sista mål för säsongen.

Finsk reducering

Norwich spelade modigt och backade inte hem som många lag kommer göra mot Liverpool. Och det straffade sig också när Liverpool lite väl enkelt kunde öka på till både 3–0, nick Virgil van Dijk, och 4–0, nick Divock Origi, före paus.

I andra kunde Norwich finske skyttekung Teemu Pukki lura Liverpools backlinje och reducera till 1–4.

Norwich spelade smartare i andra halvlek men kan också tacka sin målvakt Tim Krul för att förlusten inte blev större än den blev. Han gjorde några riktigt fina räddningar på skott och frisparkar från Liverpools sida.

Alisson skadad

Liverpool åkte på en riktig motgång i matchen när målvakten Alisson Becker skadade sig vid en utspark och tvingades utgå i 38:e minuten. Alisson tog sig mot vaden men brassen kunde på egen hand gå ut från arenan. In kom spanske målvakten Adrian som så sent som i måndags skrev på för Liverpool.

Redan på onsdag möter Liverpool Chelsea i Uefas Super cup i Turkiet, nästa lördag väntar Southampton och den 24 augusti spelar man mot Arsenal, tre matcher som Alisson troligtvis missar.