Annons
Nyheter

USA pausar kinesiska börsnoteringar

Ekonomi • Publicerad 30 juli 2021
SEC sätter stopp för kinesiska börsnoteringar i USA. Arkivbild.
SEC sätter stopp för kinesiska börsnoteringar i USA. Arkivbild.Foto: Richard Drew/AP/TT

Den kinesiska statens inflytande på de inhemska företagen har fått den amerikanska finansinspektionen (SEC) att sätta stopp för nya kinesiska börsnoteringar i USA, enligt källor till Reuters.

Det medan SEC arbetar med att ta fram nya vägledningar för investerare gällande potentiella risker för nya regulatoriska bakslag i Kina.

Annons

På senare tid har Kina stramat åt regelverken för teknik- och utbildningssektorn, vilket bland annat lett till branta börsfall i Hongkong.

Många kinesiska bolag lockas att hänga med på New York-börsens resa uppåt och hittills i år uppgår de kinesiska noteringarna på Wall Street till 12,8 miljarder dollar, motsvarande 110 miljarder svenska kronor.

Det finns sedan tidigare en frustration kring att kinesiska bolag inte följer amerikanska redovisningsstandarder och en oro för avsaknad av transparens i dessa bolag.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons