Annons

Utlovade jobb saknas när Radiotjänst läggs ned

Arbete • Publicerad 21 december 2019
Radiotjänst läggs ned vid årsskiftet och utlovade ersättningsjobb i Kiruna saknas fortfarande. Arkivbild.
Radiotjänst läggs ned vid årsskiftet och utlovade ersättningsjobb i Kiruna saknas fortfarande. Arkivbild.Foto: Hanna Franzén/TT

Regeringen har utlovat 120 statliga jobb för att ersätta de arbetstillfällen som försvinner i Kiruna när Radiotjänst läggs ned – men med drygt en vecka kvar saknas ännu 50 av dessa, uppger företrädare för Unionen till fackförbundets egen medlemstidning Kollega.

Radiotjänst ägs av SVT, SR och UR och har samlat in radio- och tv-avgiften. Riksdagen beslutade förra året att ersätta avgiften med en annan som tas ut via skattesedeln och bolaget läggs ned vid årsskiftet.

Annons

Regeringen sade att Kirunajobben som försvinner ska ersättas med 120 statliga tjänster på Lantmäteriet, Statens servicecenter och Skatteverket. Det är tjänsterna vid Statens servicecenter som saknas.

Hanna Stjärne, SVT:s vd och styrelseordförande för Radiotjänst, skriver i en kommentar till Kollega att man har tryckt på kring ersättningsjobben och jobbat med många olika lösningar.

Ärendet bereds fortfarande på Regeringskansliet, säger civilminister Lena Mickos (S) pressekreterare till tidningen. Micko tillträdde i oktober.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons