Annons

Utmanar herrarna – till 3 000 gånger pengarna

Pernilla Lindberg skriver golfhistoria i Nya Zeeland den här veckan.
Den svenska majorvinnaren blir den första kvinnan att ta sig an herrarna i New Zealand Open.
Golf • Publicerad 26 februari 2020
Pernilla Lindberg utmanar herrspelare i Nya Zeeland. Arkivbild.
Pernilla Lindberg utmanar herrspelare i Nya Zeeland. Arkivbild.Foto: Steve Helber/AP/TT

Annika Sörenstam bröt barriärer 2003 när hon utmanade herrarna i PGA-tävlingen The Colonial i Texas. Nu, 17 år senare, är det dags för en annan svenska att ge sig på en liknande utmaning, om än på något lägre nivå.

På torsdagen tar Pernilla Lindberg plats i startfältet när den 101 år gamla tävlingen New Zealand Open för första gången låter en kvinna spela mot herrarna.

Annons

– Att Pernilla vill komma hit för att tävla i det som traditionellt sett är ett evenemang för män, adderar verkligen något till den här turneringen, säger tävlingsdirektören Michael Glading.

Firar årsdag

Pernilla Lindberg, som 2018 vann majorn ANA Inspiration, bjöds in efter att arrangören fått reda på att svenskan ändå hade vägarna förbi. För ett år sedan gifte hon sig med sin man, Daniel, i Nya Zeeland – och nu är paret tillbaka för att fira sin bröllopsdag.

– Möjligheten att fira vår första årsdag och kombinera det med en professionell golftävling var bara för bra för att gå miste om, säger Lindberg, som är 178:a på damernas världsrankning.

Tävlingen spelas på The Hills Golf Club i Queenstown och innehåller bland annat spelare som svensken Daniel Chopra och tidigare US Open-vinnaren Michael Campbell.

Jätteunderdog

I ett uttalande i tidningen The Listener säger hon att målet är att slå åtminstone en man i tävlingen – något som spelbolaget Paddypower inte anser vara så sannolikt. Oddset för att hon ska vinna tävlingen är högre än för någon annan spelare: 3 000 gånger pengarna.

– Jag är väldigt realistisk i mina förväntningar. Det kommer bli tufft att tävla mot killarna, säger Pernilla Lindberg.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons