Våldtäktsanklagad indisk politiker utesluten

Indien • Publicerad 1 augusti 2019
Bilkraschen har lett till starka reaktioner och protester.
Bilkraschen har lett till starka reaktioner och protester.Foto: Manish Swarup/AP/TT

Det indiska regeringspartiet BJP har uteslutit politikern Kuldeep Sengar som sedan 2017 anklagats för våldtäkt, rapporterar . Sengar sitter redan häktad i väntan på en dom, men anklagelserna har fått förnyad aktualitet efter att våldtäktsoffret, en i dag 19-årig kvinna, skadats allvarligt i en bilkrasch i helgen.

Kvinnans familj påstår att det inte rör sig om en olycka, något som polisen nu utreder.

Våldtäkten ska ha ägt rum för två år sedan i samband med att kvinnan sökte jobb hos Sengar. Efter det ska hon ha kidnappats och våldtagits flera gånger av både politikern och flera andra män under en veckas tid.

I den bil som kvinnan färdades i fanns två kvinnliga släktingar som båda dog av sina skador. Även hennes advokat fanns i bilen. Både han och den 19-åriga kvinnan kämpar för sitt liv på sjukhus.

Fallet har fått stor uppmärksamhet och ses som ett exempel på bristande rättssäkerhet och hur politiker ofta kommer undan rättvisan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.