Annons
Nyheter

Våldtog kund i taxi – krävde betalt efteråt

Brott (TT) • Publicerad 24 januari 2020
En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. Arkivbild.
En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse i två år efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. De tre övergreppen inträffade inom en månads tid i höstas när mannen, som är i 30-årsåldern, körde ensamma kvinnor nattetid, skriver Bohusläningen.

Våldtäkten skedde när kvinnan somnat i taxin på väg hem från krogen. Hon vaknade av att mannen låg över henne och utförde sexuella handlingar. När kvinnan lyckades slita sig loss höll taxichauffören fram sin betaldosa mot henne och ville ha betalt men hon flydde därifrån och larmade polis.

Annons

Uddevalla tingsrätt anser att kvinnornas berättelser är trovärdiga, bland annat ska en av de ofredade kvinnorna ha spelat in samtalet i taxin med sin telefon.

Förutom fängelsestraffet ska mannen betala 115 000 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan och 5 000 kronor vardera till de två andra offren.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons