Nyheter

Våldtog kund i taxi – krävde betalt efteråt

Brott (TT) Artikeln publicerades
En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. Arkivbild.
Foto: Henrik Montgomery/TT
En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. Arkivbild.

En taxichaufför i Västsverige döms till fängelse i två år efter att ha våldtagit en kvinna och sexuellt ofredat två andra. De tre övergreppen inträffade inom en månads tid i höstas när mannen, som är i 30-årsåldern, körde ensamma kvinnor nattetid, skriver Bohusläningen.

Våldtäkten skedde när kvinnan somnat i taxin på väg hem från krogen. Hon vaknade av att mannen låg över henne och utförde sexuella handlingar. När kvinnan lyckades slita sig loss höll taxichauffören fram sin betaldosa mot henne och ville ha betalt men hon flydde därifrån och larmade polis.

Uddevalla tingsrätt anser att kvinnornas berättelser är trovärdiga, bland annat ska en av de ofredade kvinnorna ha spelat in samtalet i taxin med sin telefon.

Förutom fängelsestraffet ska mannen betala 115 000 kronor i skadestånd till den våldtagna kvinnan och 5 000 kronor vardera till de två andra offren.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.