Annons
Nyheter

Var fjärde finländare har hämtat coronaapp

Finland • Publicerad 4 september 2020
Appen säger till om man varit nära någon smittad under tillräckligt lång tid för att löpa riska att få viruset. Arkivbild.
Appen säger till om man varit nära någon smittad under tillräckligt lång tid för att löpa riska att få viruset. Arkivbild.Foto: Thomas Brun

I måndags lanserades en ny corona-app i Finland. Den kan spåra om någon i närheten har testats positivt, och om bäraren vistats tillräckligt länge nära den smittade för att löpa risk att få viruset.

Det visar sig att appen blivit mycket populär.

Annons

På torsdagen hade 1,5 miljoner av Finlands totalt 5,5 miljoner invånare laddat ned appen, enligt Mika Salminen, chef för Finlands hälso- och sjukvårdsmyndighet.

Det innebär att den finländska appen, som tagits fram av ett finländskt dataföretag, är bland de mest framgångsrika i världen för liknande appar, enligt Mika Salminen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons