Annons
Nyheter

Vårdcentral polisanmäls för grovt bedrägeri

Vård • Publicerad 13 september 2023
En vårdcentral i Göteborg har polisanmälts av regionen. Arkivbild.
En vårdcentral i Göteborg har polisanmälts av regionen. Arkivbild.Foto: Martina Holmberg / TT

En vårdcentral i Göteborg får sitt avtal med Västra Götalandsregionen (VGR) hävt. VGR har även polisanmält vårdcentralen för grovt bedrägeri och kräver tillbaka 85 miljoner kronor som betalats ut.

Beskedet kommer efter en granskning av journaler gällande så kallad multimodal rehabilitering – en metod utvecklad för behandling av patienter med långvarig ospecifik smärta och komplexa rehabiliteringsbehov. Enligt regionen – som granskat 163 journaler mellan 2016 och 2020 – har multimodal rehabilitering inte tillhandahållits enligt VGR:s riktlinjer. Berörda patienter har därmed inte fått den vård de borde ha fått.

I en kommentar anklagar VGR vårdcentralen för att försöka lura systemet. Omkring 5 700 patienter listade på den aktuella vårdcentralen kommer att tvingas byta vårdcentral.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons