Annons

Västernorrland nominerar Dadgostar

Politik • Publicerad 12 februari 2020
Nooshi Dadgostar. Arkivbild.
Nooshi Dadgostar. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Vänsterpartiet i Västernorrland nominerar vice partiordförande Nooshi Dadgostar till ny partiledare när Jonas Sjöstedt lämnar posten, skriver Dagens Nyheter.

Sedan tidigare har fyra distrikt nominerat henne, Uppsala län, Östergötland, Dalarna och Skaraborg. Kronoberg har valt att inte nominera någon kandidat eftersom det hittills bara är Nooshi Dadgostar som ställer upp i partiledarvalet.

Annons

Tamara Spiric har nominerats av partidistrikten i Fyrbodal och Jämtland. Spiric, som tidigare bland annat varit kommunalråd i Umeå, har inte bestämt om hon ska kandidera.

Vänsterpartiets distriktsstyrelser i Norrbotten, Västmanland och Södermanland nominerade tidigt partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson till partiledarposten, men hon meddelade senare att hon inte ställer upp.

Valberedningen har satt den 21 februari som sista datum för förhandsnomineringar till ordförande. Men den som vill kan ställa upp ända fram till partikongressen i Västerås den 21-24 maj då valet av partiledare hålls.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons