Nyheter

Viktig seger för Hanaskog

Assisterande tränaren Richard Blennborn var halvvägs in i skamvrån. Men straffsumparen reste sig – och smekte fram passningen till inhopparen Andreas Nilssons segermål.
Nyheter • Publicerad 18 augusti 2010
Segerjubel Äntligen fick Hanaskog jubla. Laget vann måstematchen mot Tomelilla med 2–1. Här har André Bengtsson gjort 1–0. Bild: Tommy Svensson
Segerjubel Äntligen fick Hanaskog jubla. Laget vann måstematchen mot Tomelilla med 2–1. Här har André Bengtsson gjort 1–0. Bild: Tommy SvenssonFoto: 
Foto: 

Hanaskog vann måstematchen mot Tomelilla. Och det var en seger man inte behövde be om ursäkt för.

– Det tycker jag verkligen inte att vi behöver. Vi gör en riktigt bra match, speciellt i den första halvleken, och nu är vi med i matchen igen, log Hanaskogstränaren Rickard Andersson efter att de tre poängen inkasserats.

Segern var Hanaskogs blott andra på sexton försök i år.

Inte konstigt då att "Rickardarna" Andersson, Blennborn och de andra gulsvarta pågarna sjöng sig hesa efter matchen.

Härligt att få sjunga segersång igen?

– Ja, det här var en riktigt rolig seger, säger Rickard Andersson.

Och du slapp bli syndabock, Blennborn?

– Ja, det var skönt att vi kunde sätta dit 2–1 efter min missade straff.

Blennborn själv låg faktiskt bakom det avgörande målet i den 77:e minuten – ett mål som kom bara fyra minuter efter Blennborns snöpliga straffmiss. Hanaskogs assisterande tränare såg att Andreas Jonsson, som annars stod för de flesta och bästa djupledsbollarna den här matchen, och namnen och inhopparen Nilsson var på språng i djupet.

– Jag såg båda i djupet men trodde att bollen skulle nå Jonsson.

Men Blennborn fick fel.

– När bollen smet förbi Jonsson såg jag "Andy" (Nilsson) komma bakom i full fart och han lyckades få in bollen på något konstigt sätt.

Ja, "konstigt sätt" var bara förnamnet. Blennborns boll såg nämligen inte alls ut att bli någon målgivande passning när Andreas Nilsson slängde sig mot bollen två-tre meter från målvaktens ena stolpe och farligt nära kortlinjen. Men med både tur och skicklighet lyckades Nilsson få bollen först på mål och sedan förbi en sprattlande Tomelillamålvakt.

– Jag blev överraskad när jag såg att bollen gick in, säger Blennborn.

Hanaskog är nu bara fyra poäng efter både nästjumbon Rydsgård och Åhus Horna, som parkerar på kvalplats.

– Vi har sex matcher kvar och fyra av dom har vi på hemmaplan. Det här var en måstematch men för vår del kommer det bara såna framöver, säger Rickard Andersson.

Övrigt att notera från gårdagens match är att återvändaren André Bengtsson gjorde mål igen. Två mål i höstpremiären och ett i går gör att Bengtsson gjort tre av Hanaskogs fyra mål efter sommaruppehållet.

Marcus Nilsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.