GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vinden stänger Visby hamn för kryssningsskepp

Väder • Publicerad 29 juli 2021
Passagerarfärjan M/S Silja Symphony från Silja Line, här i Stockholms skärgård. Arkivbild.
Passagerarfärjan M/S Silja Symphony från Silja Line, här i Stockholms skärgård. Arkivbild.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Hårda vindar stoppar kryssningsfartyg från att lägga till i Visby hamn.

– Det kommer att vara ganska kraftiga byar på över tolv sekundmeter. Det är en restriktion från Sjöfartsverket, säger Fredrik Wallerström, tillförordnad hamnchef på Region Gotland, till Aftonbladet.

Restriktionen gäller större kryssningsfartyg, eftersom det finns risk för skador på både kaj och fartyg. 1 800 passagerare är just nu fast på Silja Symphony utanför Visby, som skulle ha lagt till under morgonen. Enligt Aftonbladet var fartyget bara några hundra meter från hamn när beskedet kom att det inte gick att anlända Visby.

Tallink Silja har nu beslutat att ändra sin rutt och i stället åka till Åland.

– Det är otroligt tråkigt och vi är lika ledsna som passagerarna. Men vi kan tyvärr inte råda över vädrets makter, säger Erika Janson, kommunikationschef på Tallink Silja.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.