Annons

Volbeat släpper nytt album: "Väldigt stolta"

De danska hårdrockarna i Volbeat är tillbaka med sitt sjunde studioalbum.
Musik • Publicerad 31 juli 2019
Rob Caggiano och Michael Poulsen i Volbeat som är aktuella med ett nytt album. Arkivbild.
Rob Caggiano och Michael Poulsen i Volbeat som är aktuella med ett nytt album. Arkivbild.Foto: Amy Harris/AP/TT

Volbeat grundades 2001 och har gjort sig känt för sin svängiga hårdrock med influenser från metal, punk och rockabilly. Bandet släpper nu sin sjunde platta och står i startgroparna för en gedigen turné.

– Vi är väldigt stolta över det nya albumet. Det kommer ut 2 augusti och heter "Rewind, replay, rebound" och vi kommer ge oss ut på turné här i USA om några dagar. Så nu börjar det igen, säger Rob Caggiano på telefon till TT.

"Gemensam insats"

Annons

Bandet har arbetat med albumet i över ett år och Rob Caggiano säger att, även om det är Michael Poulsen som står för texterna, så är slutresultatet definitivt en produkt av flitigt gemensamt arbete i replokalen.

– Alla har bidragit och slängt in idéer om arrangemang och det ena och det andra. Det var till stor del en gemensam insats på den här plattan.

I vanlig ordning har Volbeat bjudit in en rad gästartister, däribland sångerskan Mia Maja, Harlem gospelkör och kollegan och kompisen Neil Fallon från bandet Clutch, som sjunger på låten "Die to live". Dessutom dyker Slayer- och Exodus-gitarristen Gary Holt upp på låten "Cheapside sloggers".

– Vi är stora fans av vad Gary sysslar med, och stora Exodus- och Slayerfans. Så vi tänkte att det hade varit kul om han fick dra ett solo på en av låtarna.

Hur låter då plattan? Rob Caggiano har ett enkelt och ärligt svar.

– Det låter som Volbeat. Men det är en utveckling, det finns en naturlig utveckling hos oss. Det är ett väldigt mångskiftande album.

"Så långt det går"

Volbeat ska nu turnéra runt i Nordamerika med Slipknot och deras "Knotfest Roadshow". Efter det stundar en egen världsturné som kommer att fortsätta långt in på 2020. Men turnérandet är inget som är främmande för Volbeat.

– Vi är vana. Vi har hållit på med det här en lång tid. Och det här är våra liv, det är vad vi gör. Det är inte ens något som vi funderar över. När vi alla är på turnébussen kommer vi in i den stämningen och gör vad vi måste. Och vi älskar att vara på turné allihop!

– Vi ska försöka ta det så långt det går och spela på så många platser som möjligt, säger Rob Caggiano.

"Rewind, replay, rebound" släpps 2 augusti och Volbeat spelar på Tele 2 arena i Stockholm den 29 november.

Jon Lindhe/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons