Annons

Wells Fargo betalar miljarder i uppgörelse

Ekonomi • Publicerad 21 februari 2020
Den amerikanska storbanken Wells Fargo har ingått en uppgörelse med myndigheterna som kostar den närmare 30 miljarder kronor. Arkivbild
Den amerikanska storbanken Wells Fargo har ingått en uppgörelse med myndigheterna som kostar den närmare 30 miljarder kronor. ArkivbildFoto: Matt Rourke/AP/TT

Den amerikanska storbanken Wells Fargo har gått med på att betala 3 miljarder dollar, motsvarande 29,4 miljarder kronor, i en uppgörelse med justitiedepartementet och finansinspektionen SEC.

Banken medger att den pressat anställda med orimliga säljmål vilket ledde till att tusentals banktjänstemän öppnade miljontals fuskkonton under falska förespeglingar eller utan kundernas vetskap. Det ska ha pågått mellan 2002 och 2016, enligt en företrädare för justitiedepartementet.

Annons

Uppgörelsen är en viktig milstolpe för Wells Fargos nye chef Charles Scharf som tillträdde i september.

Uppgörelsen utesluter inte framtida civilrättsliga eller brottmål mot individer, enligt justitiedepartementet.

Wells Fargo har redan betalat mer än 4 miljarder dollar i böter och skadestånd sedan skandalen avslöjades 2016.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons