GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Wells Fargo betalar miljarder i uppgörelse

Ekonomi • Publicerad 21 februari 2020
Den amerikanska storbanken Wells Fargo har ingått en uppgörelse med myndigheterna som kostar den närmare 30 miljarder kronor. Arkivbild
Den amerikanska storbanken Wells Fargo har ingått en uppgörelse med myndigheterna som kostar den närmare 30 miljarder kronor. ArkivbildFoto: Matt Rourke/AP/TT

Den amerikanska storbanken Wells Fargo har gått med på att betala 3 miljarder dollar, motsvarande 29,4 miljarder kronor, i en uppgörelse med justitiedepartementet och finansinspektionen SEC.

Banken medger att den pressat anställda med orimliga säljmål vilket ledde till att tusentals banktjänstemän öppnade miljontals fuskkonton under falska förespeglingar eller utan kundernas vetskap. Det ska ha pågått mellan 2002 och 2016, enligt en företrädare för justitiedepartementet.

Uppgörelsen är en viktig milstolpe för Wells Fargos nye chef Charles Scharf som tillträdde i september.

Uppgörelsen utesluter inte framtida civilrättsliga eller brottmål mot individer, enligt justitiedepartementet.

Wells Fargo har redan betalat mer än 4 miljarder dollar i böter och skadestånd sedan skandalen avslöjades 2016.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.