Annons

Zlatan besökte Hammarby – för första gången

Han har tagit över en fjärdedel av Hammarby och dragit på sig Malmö FF-supportrarnas vrede.
Nu har Zlatan Ibrahimovic besökt Hammarby – för första gången.
Fotboll • Publicerad 3 februari 2020
Zlatan Ibrahimovic besökte Hammarbys träningsanläggning under måndagen. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic besökte Hammarbys träningsanläggning under måndagen. Arkivbild.Foto: Spada/LaPresse via AP/TT

Det var på måndagseftermiddagen som Zlatan Ibrahimovic kom till Hammarbys träningsanläggning i Årsta i södra Stockholm.

På Instagram har Hammarbys vänsterback Jean Carlos De Brito lagt upp en bild där Ibrahimovic och han poserar tillsammans med nyförvärvet Paulinho.

Annons

– Han har varit här för att träffa oss och lära känna oss lite bättre. Det var syftet med besöket. Han har inte varit här tidigare så han ville komma ner och träffa oss, titta hur det ser ut här och bekanta sig, säger ordföranden Richard von Yxkull till TV4:s Fotbollskanalen.

Ibrahimovic fick träffa spelare, men också nästan hela organisationen runt laget som var nyfikna på sin nya delägare.

Men Hammarby vill ännu inte riktigt gå ut med hur Zlatan Ibrahimovics engagemang i föreningen kommer att se ut.

– Jag vet inte hur mycket han kan, vill och har möjlighet att hjälpa till. Men det är klart att han är väldigt positiv till samarbetet. Men vad han tycker och känner får du fråga honom, säger von Yxkull.

Zlatan Ibrahimovic saknades i Milans lag i söndagens match i Serie A mot Verona. Enligt tränaren Stefano Pioli var anfallsstjärnan sjuk.

Det var i slutet av november det blev känt att Zlatan Ibrahimovic köpt 50 procent av det bolag som i sin tur äger hälften av aktierna i Hammarby. Målet med affären var att göra Stockholmsklubben till Skandinaviens största. Nyheten ledde till starka reaktioner, inte minst i Malmö FF där hans staty blev vandaliserad och till slut bortforslad för reparation.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons