Nyheter

Falsk politik

Nyheter • Publicerad 5 januari 2012
Vem där?
Vem där?Foto: 

M ed sociala medier har vi inte bara fått anonyma näthatare utan också anonyma parti­strateger.

KD-ledaren Göran Hägglunds högra hand, stabschefen Henrik Ehrenberg, erkänner nu att han har varit ”Ove Tove” på nätet och bland annat angripit Hägglunds utmanare. Han förklarar sig med: ”I min vardag rasslar det påståenden, läckor, halvsanningar, överdrifter och lögner om vart annat, och ibland surnar man till.”

Han är dessvärre inte ensam. På Facebook utger sin någon för att vara Håkan Juholt. Sverigedemokraterna driver konsekvent anonym propaganda genom sajten Avpixlat. Och så vidare.

De flesta är medvetna om bristerna med nätet och den utbredda anonymiteten. Källkritiken får stå tillbaka. Detta tycks locka de som vill påverka utan att ta ansvar. Det är falskt.

Hägglund vill inte kommentera Ehrenbergs förljugna tilltag eller vad det säger om den djupa splittringen i KD. Inte ens moralisera. Åtminstone inte i eget namn.

INTERNAL INTERNAL
Jonas Duveborn
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.