Nyheter

Jobba mer

Socialdemokraternas jobbrådslag hade avstämningsmöte i går. Men redan i söndags kommenterade partiledaren Mona Sahlin den nya politik som är under utformning i SVT:s Agenda.
Nyheter • Publicerad 12 maj 2008

Trots en tydlig och pedagogisk redaktionell genomgång av att skillnaderna mellan s-förslagen och den arbetsmarknadspolitik allianregeringen för är minimal, tvingades Sahlin låta som om skillnaden är stor. Det var utan större framgång.

Den verkliga skillnaden ligger i synen på skatterna: Alliansen sänker dem, socialdemokraterna vill höja dem. För alla.

***

Många serber valde inte oväntat en nationalistisk linje i parlamentsvalet i söndags. EU:s hantering av Kosovofrågan har fjärmat Serbien från väst.

Förhoppningen nu är att serberna ändå kan finna en väg bort från förlamande politiskt kaos.

***

En undersökning från Länsförsäkringar visar att många hushåll har små marginaler. En tredjedel av de tillfrågade säger att de inte har råd att bo kvar om utgifterna ökar, alternativt inkomsterna minskar, med 2 000 kronor per månad.

Detta är lika alarmerande som det är betecknade för Sverige. Vårt höga skattetryck gör att alldeles för många är bundna vid årorna. Graden av frihet är minimal.

Sverige behöver en frihetsrörelse, som omfattar alla. Det vore rättvist.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.