Nyheter

Också ett försvar

Nyheter • Publicerad 17 april 2009

ººSå kom beslutet: LO-chefen Wanja Lundby Wedin ersätts på posten som ordförande för Folk och Försvar. Det var väntat. Lundby-Wedin har fått mycket kritik för att hon har haft 24 styrelseuppdrag utöver heltidstjänsten som högsta höns för LO.

Ersättaren? Det är TCO-chefen Sture Nordh. I skrivande stund är det oklart hur många uppdrag han har.

***

ººHilver Nilsson, aktiv i Kristianstadsbygdens framtid, är på krigsstigen. Nu går han till motangrepp mot länsstyrelsens djurskyddsinspektör, som påtalat brister i Nilssons djurhållning. Nilsson anser bland annat att inspektören inte framträtt med den "respekt, saklighet och professionalism" som han borde.

Har Nilsson själv gjort det?

***

ººOch Henry Larsson, ordförande för S i Kristianstad, kanske får byta hyresvärd. Det hus i centrum som han bor i kan komma att köpas loss från det kommunala bostadsbolaget ABK. Man får gratulera.

Partikamraten Ylva Johansson, riksdagsledamot för nordöstra Skåne, har också säkert något bra tips till Larsson på företag som kan anlitas för hushållsnära tjänster.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.