Nyheter

Vem bestämmer om badhus i Åhus?

Nyheter • Publicerad 29 maj 2007

Enligt sammanträdesprotokoll 24/5, 2006, ks §164, fattades följande beslut angående utredningsuppdrag avseende nytt badhus i Åhus: "Kultur- och fritidsnämnden får i uppdrag att i samarbete med mark- och exploateringskontoret utarbeta förslag till dels nytt familjebad i Åhus och dels utveckling av Tivolibadet."

Det tjänsteutlåtande som en enig kultur- och fritidsnämnd ställt sig bakom har i alla delar fullföljt detta uppdrag. Det är en bra och gedigen utredning som, förutom det som efterfrågats i beslutet, även redovisat konsekvenserna för såväl Tivolibadet som alla andra berörda bad; Österängsbadet, Rönnowsbadet och utomhusbadet vid Kantarellen.

För att ytterligare poängtera utredningens omfattning bör speciellt framhållas att noggranna resonemang och analyser förts som sammantaget mynnar ut i ett funktionsförslag.

Kommunledningens arbetsutskott har beslutat att återremittera utredningen. Ett anmärkningsvärt ställningstagande. Det som återstår är ett politiskt beslut vilken väg man ska gå; enligt den som föreslagits i tjänsteutlåtandet eller någon annan. Det finns i samma utredning möjlighet att välja andra vägar än den förordade beroende på politisk inriktning och ekonomi.

Om majoriteten utifrån det underlag som finns inte vågar fatta något beslut om, alternativt lägga ner tanken på, badhus i Åhus så är det inte bara majoriteten som är ny. Så är även ordningen att det är tjänstemän som ska bestämma vilka beslut som politikerna ska fatta.

Christina Borglund (kd)

Kristianstad

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.