Brand i bilverkstad i Lönsboda

Klockan 17.30 på onsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en bilverkstad på Glimåkravägen i Lönsboda.
Osby • Publicerad 11 juni 2014
Foto: 

– Det var en väldigt kraftig brand med mycket rök, säger Johan Sjöberg, vakthavande brandingenjör.

Totalt deltog 30-35 brandmän från flera olika stationer. Intill bilverkstaden låg tre byggnader och räddningstjänsten lyckades hindra branden från att sprida sig dit. Men verkstaden gick inte att rädda.

– Det är en totalskada på byggnaden. Den är nerbrunnen till grunden, säger Johan Sjöberg.

Även ambulans och polis larmades till branden. En man i 20-årsåldern fick föras till sjukhus för undersökning efter att ha fått i sig lite rök. Platsen spärrades av, men man behövde inte utrymme närliggande byggnader.

Vad som har orsakat branden är oklart, men enligt Johan Sjöberg kan det bero på flera orsaker.

I verkstaden fanns gasoltuber, men det fanns ingen risk för explosion.

Branden fick brinna ner under kontrollerade former. En trupp på nio man stannade kvar på platsen under kvällen och natten för eftersläckning.

Under torsdagen genomförde polisen en teknisk undersökning. Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden, men man misstänker inget brott.

Taner Caliskan
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.