Annons

Nyhet: Snart kan du gå i skola och spela padel – samtidigt

Läsa på gymnasiet och spela padel samtidigt? Ja, den möjligheten ges på Ekbackeskolan i Osby, när idrottsgymnasiet utökas nästa läsår.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Osby • Publicerad 3 september 2021
Padel är en av världens snabbast växande sporter.
Padel är en av världens snabbast växande sporter.Foto: Anders Wiklund/TT

Nästa läsår tillkommer sporterna padel och innebandy vilket gör att programmet utökas till att innehålla fem sporter; fotboll, ishockey, simning, padel och innebandy.

– Vi växer så det knakar, säger Eva Andersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Osby kommun, till kommunens webbplats.

Annons

Kommunen har nyligen förnyat avtalet med B Innovation för Osby sport academy (idrottsgymnasiet), som startade 2019 och nu har 75 elever.

Ekbackeskolans idrottssatsning är unik eftersom den är öppen för alla och fokuserar på elevernas välmående.

Utöver den valda idrotten utbildas eleverna i ledarskap, jämställd idrott samt hållbar psykisk och fysisk hälsa.

– Allt pekar mot att vi behöver fokusera mer på ungdomars hälsa idag i Sverige, säger Lars-Anton Ivarsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Osby kommun.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons