Annons

20-årige Jorma årets ungdoms- stipendiat

ÖSTRA GÖINGE. Konststuderande Jorma Sundvall, 20 år och från Knislinge, är årets ungdomsstipendiat i Östra Göinge. Utmärkelsen får han som en stimulans för att utveckla sin talang inom konst.
Östra Göinge • Publicerad 8 september 2001
Jorma Sundvall är årets undomstipendiat. I höst har han börjat på den tvååriga konsthantverkstutbildningen på Glimåkra folkhögskola.Bild:
Jorma Sundvall är årets undomstipendiat. I höst har han börjat på den tvååriga konsthantverkstutbildningen på Glimåkra folkhögskola.Bild:Foto: 

– Jätteroligt. Jag blev helt chockad när de ringde mej igår kväll (torsdag) och berättade det, säger Jorma när Kristianstadsbladet pratar med honom under fredagen. – Jag trodde att de skulle bestämma vem som skulle få det redan den 24 augusti, så jag tänkte ”jaha, då fick jag väl inte stipendiet”, säger Jorma. Nämnden för kultur- fritid och turism hade sex förslag på personer, klasser och grupper att välja mellan när ungdomsstipendiaten skulle utses. Ungdomar upp till 25 år kan komma ifråga. Jorma har alltid varit intresserad av att rita men först i våras, när han fick möjlighet att vara på AlltMöjligt Verkstaden och testa sig fram i olika tekniker, fick han blodad tand. På en utställning i maj på AlltMöjligt Verkstaden uppskattades Jormas drakar och andra motiv på plywood och kläder. Tidigare har Jorma tagit det där med skola med en klackspark. I höst har han börjat på den tvååriga konsthantverksutbildningen på Glimåkra folkhögskola. – Det är bättre än jag trodde. Tiden går jättefort. Vi går mellan nio och fyra om dagarna, det känns som två timmar. Roligt är det, säger Jorma som siktar på att bli konstnär, eller åtminstone ha det som en rolig hobby. Stipendiet innebär ett diplom och cirka 1 000 kronor. Vad ska du göra med pengarna? – Vi får ju betala allt material själva och penslar är dyra, säger Jorma. Vad betyder stipendiet för dig? – Jaa, det kan vara roligt att få ett diplom, jag vill ju bli konstnär. Stipendiet delas ut vid fullmäktigesammanträdet i december. ingalill.bengtsson @kristianstadsbladet.se

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons