2012 mellanår på Lindgården

Mer kvar att jobba vidare med. Det visar Attendos egen verksamhetsrapport.
Östra Göinge • Publicerad 16 februari 2013

Attendos verksamhet på Lindgården var under 2012 mest inriktad på utbildning och man kan gott säga att det varit ett mellanår.

Det framgår av deras verksamhetsberättelse.

Måluppfyllelsen har därmed inte heller blivit som tänkt. En del återstår.

Verksamheten har inte klarat det egna satta målet för kvalitet och hur de boende upplever äldreboende har inte mätts. En stor brukarundersökning kommer i stället att göras nu under våren 2013.

Klarade inte målet

Även på personalsidan har man inte uppnått målet när det gäller korttidsfrånvaron. Attendo skriver i sin verksamhetsberättelse att sjuktalet helst ska ligga på 3.0. Målet för året var satt till 3,7 och det klarades inte.

Kvalitetuppfyllelsen ska egentligen ligga på 100 procent men målet var satt till 85 procent för 2012, Attendo nådde inte det målet utan hamnade på 81 procent.

När det gäller ekonomin finns ett underskott, då det periodvis har funnits lediga platser på boendet under 2012.

465 avvikelser

Under året redovisas 465 avvikelser, men inte mer än två lex Maria har anmälts.

Till största del handlar det om fallolyckor, 169 fall. 88 läkemedelsavvikelser och 48 hot- och våldsituationer är också av det som är mest förekommande.

Taktil stimulering

Under 2012 har personalen utbildats inom demens, haft handledning av Silviasystrar och dietist, utbildats i senior alert och ergonomi. Tio medarbetare har också gått en kurs i taktil stimulering.

I november bytte Attendo verksamhetschef på Lindgården i Broby. Från och med november finns Kerstin Sanfridsson på plats.

Hon kan inte svara för det som hänt under året, utan hänvisar till presschefen, som kommer att höra av sig nästa vecka.

– Det jag kan säga är att jag ser positivt på verksamheten inför det nya året, säger Sanfridsson.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.