Annons

22-åring åtalas för olaga hot

22-åringen tog sig in i huset mitt i natten, kastade sig över husägaren som sov och höll en kniv mot strupen på honom. Nu åtalas gärningsmannen som var flyktigt bekant med den drabbade för olaga hot.
Östra Göinge • Publicerad 20 januari 2009

Händelsen inträffade i Sibbhult i augusti i fjol. Husägaren hade gått och lagt sig medan hustrun gått ut med hunden. Hon lämnade dörren olåst och på rastningsrundan stannade hon till hos en vän som hade fest för att prata lite grann. På festen fanns även 22-åringen, denne säger sig ha uppfattat att kvinnan var rädd för att gå hem till sin man. Hur hon egentligen uttryckt sig har han bara vaga minnen av. Ynglingen som druckit alkohol blandat med tabletter, uppfattade det som om mannen skulle ha slagit henne. Kvinnan själv säger sig bara ha sagt att det nog var dags att gå hem annars kunde kanske mannen bli arg.

22-åringen begav sig dock ifrån festen innan kvinnan. Han bestämde sig för att gå hem och straffa kvinnans man. Husägaren sjäv vaknade av att någon kom in i sovrummet. Han hann tända sänglampan innan 22-åringen kastade sig över honom, riktade en kniv mot strupen och hotade med att han skulle döda honom. Han hotade också med en flaska som han slog i sönder mot sänggaveln.

Annons

Mannen lyckades avleda 22-åringen genom att prata och när han brast i uppmärksamhet lyckades han knuffa ner gärningsmannen på golvet och själv sätta sig på honom. Med hjälp av mobiltelefon kunde den drabbade larma polisen.

22-åringen uppger att det var röster i huvudet som uppmanade honom att utföra handlingarna. Husägaren som kände igen gärningsmannen uppger att 22-åringen inte var sig själv och att han känt fruktan för sitt liv.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons