41-åringen begärs häktad för grovt rån

Östra Göinge • Publicerad 18 maj 2005

Den 41-årige man som gripits för den brutala misshandeln och rånet mot en 70-årig man i Sibbhult på pingstafton kommer att ställas inför häktningsdomaren under onsdagen.

Mannen har i polisförhör gjort vissa medgivanden. Det finns också teknisk bevisning mot honom.

Åklagare Eva Norberg skärpte på tisdagen brottsrubriceringen och gör gällande att mannen på sannolika skäl är misstänkt för grovt rån, ett brott som ger mellan fyra och tio års fängelse.

Det som utlöste misshandeln och rånet ska ha varit en tvist om betalning av ett par hundra kronor som den äldre mannen krävde 41-åringen på.

70-åringen var svårt medtagen när han hittades av sin dotter hemma i villan i utkanten av Sibbhult vid 14.30-tiden på pingstafton. Kvinnan larmade genast ambulans och polis.

Mannen fördes först till akuten på CSK. Mannen skickades nästan omgående vidare till neurokirurgen på Universitetssjukhuset i Lund. Där opererades han under flera timmar på lördagskvällen. Han flyttades under tisdagen tillbaka till CSK, men har fortfarande inte vaknat upp ur medvetslösheten.

Lennart Svenezon

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.