unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Algblomning i Osbysjön och Immeln

På grund av algblomning avråder Osby kommun från att bada i den västra delen av Osbysjön vid området kring spegeldammen samt västra delen av sjön Immeln.

Vid kontroller är bedömningen att den blågröna algen – cyanobakterien Anabaena lemmermannii – har blommat upp i år igen, rapporterar kommunen.

Provtagning är genomförd och svar väntas under fredagen. Avrådan gäller tills vidare och informationen från kommunen uppdateras löpande.

Badplatsen vid Osby camping är i nuläget inte drabbad av algblomning, men kommunen ber invånarna att vara uppmärksamma även i andra delar av sjön då algblomningen kan sprida sig.

Algen kan producera gifter som kan ge olika typer av besvär. Vanliga symtom om man fått i sig gift är att bland annat huvudvärk, irritation i ögon och hals, feber, kräkningar och diarré.

Barn och hundar är mest utsatta.