Annons

Alliansen kritiserar underlag om förskola

Alliansens företrädare i bun känner sig överkörda. De ansåg också att underlaget de fått ut inför beslutet om förskola på Vita skolan var alldeles för dåligt.
Östra Göinge • Publicerad 30 januari 2009

S-ledamöterna i bun drev i går eftermiddag igenom revideringen av lokalförsörjningsplanen som innebär att Vita skolan blir förskola med fyra avdelningar. Men det var med knapp majoritet, 5-4. Alliansen reserverade sig också mot beslutet. Egentligen handlade det inte om sakfrågan utan om hanteringen av ärendet.

– Vi kan inte ta beslut eftersom frågan inte beretts bättre. Det är så himla tråkigt när det blir så här, sade Sofia Bengtsson, C.

Annons

– Ärendet har hittat in via en sidodörr och ska avgöras i racerfart, konstaterade Percy Eriksson, FP.

– Det krävs ett mer genomtänkt politiskt beslut.

Alliansens företrädare var mäkta irriterade över att de inte fått vara med i diskussionen från början och var inte beredda att på de premisserna riva upp det tidigare beslut de tagit i frågan.

Karl-Erik Innala, buns ordförande, manade förgäves att alliansen inte skulle fastna i hanteringen utan i stället se det bästa för verksamheten.

Magnus Nilsson, KD, ifrågasatte också det ekonomiska underlaget.

När det dessutom delades ut ett nytt reviderat förslag på sittande möte suckade Alliansens ledamöter djupt.

Marie-Louise Lindell 044-470 00
Marie-Louise Lindell
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons