Avtackningar efter totalt 110 arbetsår

GLIMÅKRA. Fyra medarbetare med en sammanlagd arbetstid på 110 år hyllades hjärtligt när Föreningen Glimåkra Folkhögskola höll sin årshögtid. Två av dem har haft arbetsuppgifter i styrelsen, de båda andra har haft topp-positioner på skolkontoret.
Östra Göinge • Publicerad 22 november 2001

I kvartetten som nyligen slutat sitt engagemang ingår Per Olof POP Persson med 40 år som lärare och rektor på skolan. Samtidigt avtackades studierektorn Ulla Johansson med nästan 20 tjänsteår. Att båda gått i pension innebär ny skolledning. – Ett helt nytt gäng jobbar nu på skolkontoret. Detta är bra. Själv har jag det kanon, summerade POP med en stor blomsterkorg i famnen. Avtackade blev även Birger I Ohlsson, Bjärnum, med 30 års styrelsearbete samt Rune Johansson i Karlshamn med 20 år. Samtliga fick blommor. Styrelsens ordförande Gösta Andersson hyllade den avgående kvartetten för deras insatser på skolan: –  Ni har genom ert arbete berett ett gott liv för många ungdomar. Ni har offrat och satsat er tid, energi och arbetsinsatser, betonade han. Kamrer Mariann Nilsson omtalade att skolans internat för närvarande är fullbelagt, vilket är positivt för ekonomin. Dock nödgades hon konstatera att förra verksamhetsåret gav ett minusresultat på 42.000 kronor. – Det borde i stället varit en halv miljon plus, kommenterade hon. Skolans inledda satsning på pelletseldning börjar ge resultat. Under förra året innebar det en besparing på 120000 kronor. Vid årsmötet nyvaldes i styrelsen Bengt Jakobsson, Elisabeth Fäldt, Sven Sjunnesson och Birgitta Lindkvist samt omvaldes Folke Carlsson. Övriga ledamöter är Gösta Andersson, Lars Persson, Lars Arvidsson samt Ingalill Åkesson som är vald av Östra Göinge kommun. Till revisorer omvaldes Per Eric Mattsson och Margareta Oscarsson. I anslutning till årsmötet talade högskolelärare Klas Lundström från Johannelunds Teologiska Högskola över ämnet Det andliga samtalet och skolan. Elever på musiklinjen medverkade med ett mycket uppskattat sång- och musikprogram. nyheter @kristianstadsbladet.se

Av Gösta Olsson 044-450 14
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.