unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Barnens Trollstig vandaliserad

Troll har slagits i sönder och en del av dem har till och med försvunnit. Den populära Trollstigen som Glimåkra utveckling ställt i ordning uppe i Trollabackarna har utsatts för skadegörelse.
Trollastigen kom till efter en idé från Linda Marin. Nu har den vandaliserats. Bild tagen i oktober 2020.
Trollastigen kom till efter en idé från Linda Marin. Nu har den vandaliserats. Bild tagen i oktober 2020.
Foto: Mikael Persson

– Jättetråkigt och just nu när många har påsklov och kanske hade tänkt att besöka Trollabackarna.

Jörgen Johansson som är aktiv i föreningen Glimåkra utveckling är både besviken och irriterad över härjningarna längs Trollstigen i början av veckan. Och inte är det trollen som varit i farten utan någon eller några tillhörande släktet homo sapiens.

Glimåkra utveckling har under senaste året arbetat för att göra Trollabackarna attraktiva och har genom ideellt arbete och pengar från Sparbanksstiftelsen i Glimåkra skapat en översiktskarta över området, märkt ut två motionsslingor och har ytterligare två på gång.

– Trollstigen, som är en upplevelsestig för de yngre, har också tillkommit under året och har liksom slingorna varit livligt frekventerade och populära, berättar Jörgen Johansson och fortsätter:

– Nu har tyvärr Trollstigen drabbats av skadegörelse och en hel del saker har förstörts, bland annat har figurer slagits sönder, skyltar dragits ned och en del saker har försvunnit.

Trots förödelse ger Glimåkra utveckling inte upp:

– Det är så många som hört av sig och varit positiva så vi tänker ställa i ordning slingan igen. Dock med saker som är lite svårare att plocka bort.

– Nya spännande saker ska upp. Så de som har skaparglädje och vill hjälp oss får gärna skapa nya troll eller andra spännande saker som kan passa in i den spännande Trollskogen, säger Jörgen Johansson.

Fotnot: Initiativtagare till Trollstigen, som invigdes hösten 2020, är Linda Marin.

Läs mer