Annons

Barnfamiljernas arrangemang på Trollabadet

GLIMÅKRA.Motgångarna till trots firades det midsommar vid Trollabadet i Glimåkra under gemytliga former. – Det var trevligt! Det är barnfamiljernas arrangemang! Det kom en 250 personer berättar Uno Johansson, men i bakhuvudet finns den omfattande vandalisering som det nyöppnade badet utsattes för natten mellan onsdagen och torsdagen.
Östra Göinge • Publicerad 23 juni 2002

– Badet ligger lite avsides och blir då gärna ett tillhåll. Det är sin sak om de hoppar över och tjuvbadar, även om det inte är bra med tanke på säkerheten, bara de låter bli att förstöra. Men det finns de som måste utmärka sig, tyvärr. Uno Johansson är vice ordförande i Trollets Fritidsintresse som driver friluftsbadet. – Kommunen har ansvaret för det tekniska men annars driver vi anläggningen. – Trollets Fritidsintresse är en byaförening med eldsjälar som särskilt värnar om området kring Trollabadet och sköter också vandringsleden. Sedan många år ordnar vi också midsommarfirandet på ängen vid den gamla dansbanan. – Det var lite tunt med folk i början när Folkdansgillet Vinslöv hade sin uppvisning. Glimåkraborna hade troligtvis inte uppmärksammat att vi tidigarelagt arrangemanget två timmar, och började tolv med att klä midsommartången. – Men när det var dags för dansen och lekarna kring stången då var publiken här, och det var som sagt mycket barnfamiljer. Som vanligt var lotterierna också lättsålda. – Midsommarfirandet blev lyckat så vi är nöjda, avslutar Uno Johansson. jan-tuve.truedsson @kristianstadsbladet.se

Av Jan-Tuve Truedsson 0451-830 50
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons