Bilar med och utan hus samsades vid Tydingesjön

Veteranbilsträff, husbilsträff och loppmarknad. Tydingesjöns campingplats blev en mötesplats för olika intressen i lördags.
Östra Göinge • Publicerad 28 maj 2007
Erik och Sigbritts Nilssons Opel Rekord Olympia uppskattades på veteranbilsträffen vid Tydingesjön. Bilder: WILLY ALM
Erik och Sigbritts Nilssons Opel Rekord Olympia uppskattades på veteranbilsträffen vid Tydingesjön. Bilder: WILLY ALMFoto: 
Rolls-Royce och T-ford hade sina givna platser på veteranbilsträffen.
Rolls-Royce och T-ford hade sina givna platser på veteranbilsträffen.Foto: 
Tydingesjöns badplats var en uppställningsplats för veteranbilar i lördags.
Tydingesjöns badplats var en uppställningsplats för veteranbilar i lördags.Foto: 

Pacer och Jensen är kanske mindre kända märken för den oinvigde, men Rolls-Royce och T-Ford låter nog desto mer bekant.

Dessa veteranbilar stod i lördags parkerade några timmar vid stranden av Tydingesjön. Campare och andra tog tillfället i akt att titta närmare på de gamla, men välbehållna, fordonen.

Föreningen Nordskånes veteraner hade sin vårliga träff på Tydingesjöns campingplats, men de runt 50 medlemmarna hade dessförinnan varit på en 55 kilometer lång rundtur med sina 30-talet bilar på småvägar från Kristianstad till Tydinge.

Vid framkomsten hade medlemmarna röstat fram vårträffens finaste bil. Äran att vinna tillföll Brobyborna Erik och Sigbritt Nilssons ljusgröna Opel Rekord Olympia från 1955 av modell cabriocoach.

Längre bort från stranden, vid badplatsens parkering, stod en helt annan sorts fordon. Där veteranbilarna skiljer sig åt i färg, form och storlek är husbilarna och husbussarna desto mer homogena. Under hela pingsthelgen har tre föreningar stämt träff vid Tydingesjön, danska Autocamper föreningen, Motor home club of Sweden och Husbussens vänner.

– Vi träffas här en gång om året och det här är andra gången. Vi går tipspromenad, har lotteri, grillar och på kvällen är det dans, säger Poul Arrild från den danska föreningen.

Tydingesjöns campingplats var i lördags platsen för ytterligare ett arrangemang, den månatliga loppmarknaden, där både husbils- och veteranbilsentusiaster kunde mötas.

Marcus Haraldsson

044-18 55 53

marcus.haraldsson

@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.