Bilden av skottlossningen börjar klarna

Hur skottlossningen på söndagseftermiddagen gick till börjar nu klarna. Vapnet har hittats och två personer kommer eventuellt att begäras häktade i dag.
Östra Göinge • Publicerad 4 juni 2014

Fyra personer har varit frihetsberövade till följd av skottlossningen i söndags. Mannen som greps redan på söndagen släpptes, liksom mannen som greps på tisdagen, Kvar sitter två män, 26 och 32 år gamla, som greps i måndags. 26-åringen är misstänkt för grovt vapenbrott och grov misshandel och 32-åringen för grovt vapenbrott. Bilden av hur den 25-åriga mannen blivit skottskadad börjar klarna.

– Vi har hittat vapnet. Vi pratar inte om vad det är för typ av vapen men vi har hittat det och kontrollerat vem som är ägare och så. Eftersom de misstänkta inte var talföra från början har vi fått jobba, gå tillbaka, börja om, så det har varit lite besvärligt för oss men nu tror vi oss ha en bild av hur det hela gått till men vi är inte beredda att berätta om det än.

På torsdagen måste åklagaren bestämma sig för om männen ska begäras häktade eller inte.

Tillståndet för den skottskadade mannen har förbättrats men han vårdas fortfarande på sjukhus.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.