Annons

Biskopen installerar nye kyrkoherden

GLIMÅKRA. Biskopen Christina Odenberg kommer att installera den nye kyrkoherden Paul Henriksson i Glimåkra. Om allt går enligt planerna kan mottagandet ske i nyrestaurerad kyrka.
Östra Göinge • Publicerad 26 september 2001

Det är inte alltid biskopen som installerar den nye kyrkoherden i församlingen. Det kan även prosten göra. Men i Glimåkra blir det Christina Odenberg som sköter mottagandet. Det blev klart i går. – Trevligt att hon hade möjlighet att komma, säger Paul Henriksson. Han berättar att biskopen kommer att hålla i nattvardsdelen och att han som kyrkoherde står för predikan. Också kontraktsprost Uno Karlsson kommer att delta i ceremonien som hålls den 25 november. Christina Odenberg har inte tidigare avlagt något officiellt besök i Östra Göinge. Men kommer redan i slutet av oktober att ha en träff i pastoratet. – Det är viktigt för biskopen att få se olika bilder av stiftet, säger Paul Henriksson. Om allt går enligt ritningarna ska mottagandet av den nye kyrkoherden kunna ske i nyrenoverad kyrka. – Allt talar för det, säger Per-Eric Mattsson som är ordförande i församlingens byggkommitté. – Men allt beror på om vädret sätter några käppar i hjulet. Det får inte vara för fuktigt, inte för torrt eller frysa för många nätter i sträck. Per-Eric Mattsson berättar att egentligen skulle kyrkan vara slammad och klar till semestern. Men den varma sommaren kom emellan. Byggkommittén vill att kvalitén på de nyslammade kyrkoväggarna ska vara så bra som möjligt. Då håller det längre. marie-louise.lindell @kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons