GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bivaröds flygfält ska detaljplanläggas

Bivaröds flygfält ska detaljplanläggas. Det har markägaren och kommunen slutit ett avtal om. Kommunen tar fram en karta medan markägaren står för kostnaderna, max 42 000 kronor.
Östra Göinge • Publicerad 15 september 2009

Syftet är att pröva möjligheten till industriell eller annan lämplig användning. Fältet har tidigare använts för timmerupplagring trots att det inte finns någon plan.

– Vi fick göra en specialare då efter rekommendationer från länsstyrelsen. Det var efter Gudrun och det var inte mycket att välja på. Vi fick lösa det på bästa sätt, säger byggnadsinspektör Anders Emgård.

Att fältet nu ska detaljplaneras behöver inte betyda att verksamheten kommer att förändras nämnvärt.

Maria Sällberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.