Annons

Bjuder upp till dans i kväll i nyrustad lokal

GLIMÅKRA. Upprustningen av Glimåkra folkets park har fått starkt gehör. Lokalen som nu är målad invändigt är uthyrd varenda lördag under hösten. I kväll hålls säsongens första nostalgidans, inleder gör gamla Stjärnkvist. Även den k-märkta korvkiosken premiäröppnas.
Östra Göinge • Publicerad 22 september 2001
Oviss framtid. Från vänster Carina Ward, Tina Klein, Jessica Martinsson och Ingela Karlberg spanar efter den högstadieskola som Röinge varit lovad under många år.Bild:
Oviss framtid. Från vänster Carina Ward, Tina Klein, Jessica Martinsson och Ingela Karlberg spanar efter den högstadieskola som Röinge varit lovad under många år.Bild:Foto: 
Ingvar Ekvall bjuder upp till dans i nymålade lokaler. Bilder:
Ingvar Ekvall bjuder upp till dans i nymålade lokaler. Bilder:Foto: 

Den nysammansatta styrelsen för Glimåkra folkets park andas framtidstro. Den arbetar idogt för att bevara och få igång verksamheten. Och nog ser det ut som den är på god väg. Under sommaren har lokalen gjorts i ordning och målats invändigt. Det sista penseltaget togs så sent som i förra veckan. – Till våren ska vi ordna nya toaletter och även en handikapptoalett, berättar Ingvar Ekvall som är ordförande i folkets parks styrelse. – Därefter ska vi också måla utvändigt, men just nu hinner vi inte mer. Han är mycket nöjd med det gehör man fått efter upprustningen. – Lokalen är uthyrd varje lördag fram till jul. Och kräftskivan för några veckor sedan var succé, då kom 200 personer, berättar Ekvall. Under hösten blir det tre nya nostalgidanser. Först ut är gamla Stjärnkvists, nu på lördag. 20 oktober kommer Rune Lennarts och 17 november spelar Leif Linderoth och Arne Färm nonstop. Folkets husstyrelsen har också tänkt på den yngre generationen. – Vi vill ordna ungdomsdisco upp till 15 år, säger Ekvall. Han berättar att man ska se om man kan få någon hjälp av kommunen för att se om det går att ordna med bussar. Vid premiären i kväll kommer man också att öppna nostalgikiosken. En byggnad som Glimåkra folkets park är stolta över. Den är nämligen utnämnd som kulturbyggnad av länsstyrelsen. – Där kommer också korvgubben att finnas på plats, lovar Ekvall. Till nostalgidansen har styrelsen också bjudit in fyra hedersgäster som under parkens glansdagar jobbade där nämligen Elvin Olsson, Ness Jönsson, Assar Norman och Olle Johansson. – Bästa åren var under 50- och 60-talen. Då var här rusch, berättar Ness Jönsson som går under benämningen Oldtimer. Han har nämligen varit med redan från början. Redan 1927 när folkets park flyttade till sin nuvarande plats var han med och hjälpte till. – Som det var förr i parken blir det nog aldrig mer, konstaterar Ness Jönsson. – Men jag hoppas att nysatsningen lyckas, säger han. Under hösten planeras även att försöka ordna någon danskväll för medelålders. marie-louise.lindell @kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons