Annons

Bowlinghallen lever på lånad tid

KNISLINGE. Trots att bowlinghallen i Knislinge är fullbelagd i stort sett hela veckorna vet ingen hur framtiden ser ut efter den 30 april. Om hallen läggs ner innebär det stora problem för flera olika föreningar, bland annat PRO och Knislinges egen klubb, Kronan.
Östra Göinge • Publicerad 14 januari 2001
när Knislinge PRO tränar inför måndagens seriespel i bowlinghallen i Knislinge.
när Knislinge PRO tränar inför måndagens seriespel i bowlinghallen i Knislinge.Foto: Liv och rörelse
Gerd Persson slår ett slag för bowlingen i Knislinge.
Gerd Persson slår ett slag för bowlingen i Knislinge.Foto: Siktar på strike.
Stilstudie. Gerd Persson vet hur ett klot ska rullas.
Stilstudie. Gerd Persson vet hur ett klot ska rullas.Foto: 

Egentligen var det meningen att bowlinghallen i Knislinge skulle stänga den 31 december ifjol, men den fick en nådetid på fyra månader.

Det förlängda öppethållandet beror främst på att serierna ska kunna färdigspelas.

Annons

Beläggningen i hallen är stor. Det är egentligen bara på onsdags- och fredagseftermiddagarna som det finns lediga tider.

På onsdagskvällar abonnerar Scania och Tarkett alla banor i hallen för sina anställda och på mångdagar, tisdagar och torsdagar är det pensionärer från PRO i Knislinge, Broby, Hanaskog och Sibbhult som slår strikar och spärrar. – På fredagskvällar händer det ofta att ett helt gäng hyr alla fyra banorna och spelar hela kvällen.

– Det kan vara födelsedagar och sånt, säger Lars Bertilsson som har hand om skötseln av hallen.

Dessutom nyttjar Knislinges egen klubb, Kronan, lokalerna. Klubben har funnits i över 30 år och spelar i division 2 södra Götaland.

Lars Bertilsson påpekar att Kronan låg i division I tidigare, men att många spelare har flyttat till andra klubbar, eftersom kommunen inte kan bestämma sig i frågan om verksamheten ska fortsätta eller inte.

– Det skulle vara en väldig saknad om de tog detta ifrån oss. Jag har spelat i tolv till femton år, säger Gerd Persson som spelar i damlaget för Knislinge PRO.

De spelar match varje måndag mot andra pensionärslag runt om i Sverige. Nu är det inte så att man åker kors och tvärs för att spela bowling. Efter varje match så faxas resultaten iväg så de kan jämföras med motståndarlagets siffror. Karl-Axel Persson, som har spelat fotboll på elitnivå i IFK Kristianstad, säger att bowling är avkopplande och ett utmärkt sätt att hålla igång.

Dessutom tycker han att det är trevligt att man kommer ut och får träffa lite människor.

Kommunens lösning på problemet med bowlinghallen är att arrendera ut anläggningen, men ännu har man inte lyckats få någon hyresgäst. Detta beror på att lokalerna är slitna och att maskinerna är gamla.

– Maskinerna är visserligen ganska driftsäkra, men det går aldrig att komma ifrån underhållet och någon måste göra det, påpekar Lars Bertilsson.

roger.bing@kristianstadsbladet.se

Av Roger Bing 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons