BRÅ tar upp kampen mot klottret

Östra Göinge • Publicerad 11 augusti 2004

OSBY. Lokala Brottsförebyggandet rådet i Osby (BRÅ) uppvaktar utbildningsnämnden i Osby kommun med en skrift där man uppmanar till krafttag mot det tilltagande klottret i kommunen.

BRÅ vill att utbildningsnämnden ska läsa igenom förslaget, tänka över det, och sedan höra av sig med eventuella synpunkter. Förutom utbildningsnämnden har också ett 60-tal andra Osbyrelaterade adressater (kommun, företag, polis, församlingar med mera) fått BRÅ-skrivelsen skickad till sig. Tanken är att ett svar från varje mottagare ska ha inkommit till BRÅ senast den 15:e augusti. BRÅ planerar också att, i samband med skolstarten, ge ut en informationsfolder om klotter som riktar sig till skolungdomar i de högre årskurserna samt deras föräldrar. Det kommer även att ske vissa informationssamtal ute i klasserna.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.