unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Bra vecka för att få folk i arbete

Minst 78 kontrakt på arbete skrevs förra veckan på kortare och längre anställningar, med hjälp av Östra Göinge kommuns arbetsmarknadsenhet.

– Göingematchningen har gett oss en bra plattform och mötesplats för rekrytering. I fredags körde vi ”Jordgubbsmatchningen” under två timmar med många intresserade besökare som ville ha anställning som jordgubbsplockare. Vi jobbar på bredden med flera olika företag och roller, där gröna näringen har varit ett spår, säger Åsa Linné, enhetschef, till kommunens webbsajt.

Kandidaterna till rekryteringsuppdragen kommer från olika aktiviteter inom Arbetsmarknadsenheten: arbetsförberedande, arbetsträning, arbetsmarknadsanställningar och från Göingematchningens besökare, både fysiskt och digitalt.

– Vi har en stor kandidatbank och våra goda kontakter med Arbetsförmedlingen gör att vi även kan använda deras verktygslåda med utbildningar, anställningsstöd och så vidare när det passar uppdraget, säger Åsa Linné.

Under tisdagen var det dags för den sista Göingematchningen ute i det gröna, men arbetsmarknadsenheten tar inte sommarlov utan nås fortsättningsvis via mejl.