Broby behöver en ny släckbil

Östra Göinge • Publicerad 23 februari 2008

ººRäddningstjänstens släckbil i Broby är så gammal att det inte längre går att få tag i originalreservdelar, dessutom är den en miljöbov då den har en gammal dieselmotor.

Räddningschef Claes Jansson kräver att kommunen köper in en ny släckbil med leverans nästa år.

Den befintliga släckbilen är från 1981 och har gått 24000 mil. "Räknas motorns gångtid i timmar för att driva vattenpump och övriga material in motsvarar det cirka 62000 mil. Fordonet har väsentliga brister i karossen såsom två genomrostade framdörrar och rostskadade framskärmar".

Räddningschefen konstaterar att det är svårt att upprätthålla den tillförlitlighet som krävs på ett räddningsfordon på ett 27 år gammalt fordon.

Räddningstjänstren föreslår att en ny släckbil köps in för 2, 5 miljoner kronor. "Anskaffningen är högst angelägen för att kunna leva upp till de operativa mål som anges i handlingsprogrammet, vilket är antaget av kommunfullmäktige", skriver Claes Jansson.

Maria Sällberg

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.