Annons

C begär prövning av förköpsrätt till Brobysjukhuset

ÖSTRA GÖINGE. Centern i Östra Göinge anser att Östra Göinge kommun ska utnyttja sin möjlighet till förköpsrätt av Brobysjukhuset.
Östra Göinge • Publicerad 6 september 2001

I ett brev till kommunstyrelsen kräver centerpartiet att kommunen begär att få ta del av köpekontraktet och att kommunen snarast utnyttjar eller prövar sin förköpsrätt. Partiet anser att byggnaderna med tillhörande park och skog utgör ett mycket attraktivt område, både för kommunala verksamheter och för rekreation. Att flytta Ceiss från lokalerna är fel, anser centern som tycker att bolaget utgör en viktig grund för en fortsatt utveckling av ett utbildningscenter i Östra Göinge. Brobysjukhuset är en möjlighet för kommunen och för Skåne Nordöst, NÖSK, att utvecklas. En sak som Region Skåne borde insett och lagt kraft på, skriver centern i sitt brev. Att Region Skåne inte gjort detta ”tolkar vi som ett bevis på ointresse för denna del av Skåne”, skriver partiet.

Av Inga-Lill Bengtsson 044-47 000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons