Annons

Chans att järnvägsspår rivs upp nästa år

ÖSTRA GÖINGE. Ska cykelbanan mellan först och främst Hanaskog och Knislinge bli verklighet nästa år? Kommunen skönjer i alla fall en ljusning när det gäller Banverkets avsikter att ta bort järnvägsspåret. Banverket syd äskar i alla fall pengar i nästa års budget.
Östra Göinge • Publicerad 21 augusti 2001

I flera år har en cykelbana mellan Hanaskog och Knislinge stått högt upp på kommunens önskelista. Var banan ska gå är också klart, på den gamla banvallen. Men kommunen kan inte sätta sina ambitioner i verket, så länge Banverket inte är villiga att riva upp järnvägsspåret. Det beror på att Banverket helt enkelt inte prioriterat och satt av några pengar för ändamålet. För knappt ett år sedan försökte kommunen få Banverket att agera. Ett köpekontrakt för banvallen skrevs där det också framgår att kommunen betalar för marken först när spåret är borttaget. Östra Göinge kommun är angelägna om att få bort spåret så fort som möjligt. – Akut är att få en säker väg för cyklister mellan Hanaskog och Knislinge, säger kommunalrådet Tommy Johansson. Han påpekar att det hade varit till glädje för många Tarkettanställda och allmänhet som vill ta sig till friluftsbadet. – Vi är också intresserade av att titta söderut och få igång diskussioner. Önskedrömmen vore ju få en cykelväg från Kristianstad, upp till Broby och vidare via Glimåkra och Sibbhult. Nu verkar det som om det skulle finnas en möjlighet att banverket äntligen tar bort spåret. I alla fall har man meddelat att man har för avsikt att äska pengar i nästa års budet. Om Banverket syd får igenom sitt äskandet återstår att se när budgeten för hela regionen ska manglas. marie-louise.lindell @kristianstadsbladet.se

Av Marie-Louise Lindell 044-47000
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons