Charmig kattpjäs i Folkets Park

På torsdagseftermiddagen var det dags för sommarens familjeföreställning i Glimåkra Folkets Park. Uppslutningen blev sådär, men de som kom bjöds på en fartfylld tolkning av "Mästerkatten i stövlarna".
Östra Göinge • Publicerad 26 juli 2008
Publiken i Glimåkra Folkets Park verkade uppskatta showen.
Publiken i Glimåkra Folkets Park verkade uppskatta showen.Foto: 
Mästerkatten i Stövlarna charmade såväl barn som vuxen i Glimåkra Folkets Park.
Mästerkatten i Stövlarna charmade såväl barn som vuxen i Glimåkra Folkets Park.Foto: 
Mästerkatten Anders Sanzén spinner högljutt i Pia Erikssons famn.
Mästerkatten Anders Sanzén spinner högljutt i Pia Erikssons famn.Foto: 
Det blev en fartfylld och rolig pjäs Mästerkatten i Stövlarna på Glimåkra Folkets Park.Bild: Tommy Svensson
Det blev en fartfylld och rolig pjäs Mästerkatten i Stövlarna på Glimåkra Folkets Park.Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Skratten är många inne på Glimåkra Folkets Park teater när "Mästerkatten i stövlarna" spelas upp på torsdagseftermiddagen.

Uppsättningen har gått för fulla hus i Norge och är just nu på ute på en turné genom Sverige. "Mästerkatten i Stövlarna" bygger på bröderna Grimms saga om en mjölnarson som som bara får ärva en katt. Men det är inte vilken katt som helst, utan en katt som kan tala.

Helt utan rekvisita lyckas de tre skådespelarna Anders Sanzén, Bo Platzack och Pia Eriksson charma publiken. Skådespelarna byter karaktärer hejvilt och publiken kastas från den ena scenen till den andra i ett högt tempo.

Det blir mycket humor och föräldrarna ser ut att ha lika roligt som barnen. Det är svettiga skådespelare som träffar barnen efter föreställningens slut. Mästerkatten själv, Anders Sanzén, tycker att dagens framträdande gått bra.

- Med tanke på att Pia Eriksson gjorde sin första föreställning med oss i dag så är vi mycket nöjda, säger Anders Sanzén som även spelade en rap-sjungande höna och en häst i pjäsen.

Anders har själv aldrig varit i Glimåkra förut, men kommer gärna tillbaka.

- Vi besökte Malmö i går och då hade vi över 600 i publiken. Här blir det en mer intim stämning och det är en bra atmosfär i lokalen. Två som uppskattade pjäsen är Marina Wintersaga och Kerstin Strömberg. De är här med Marinas dotter Mie och Kerstins barnbarn Vide.

- Det var fantastiskt roligt och skådespelarna gjorde allt med en väldigt stor inlevelse, säger Marina Wintersaga.

- Att de lyckades spela så många roller är imponerande, säger Kerstin Strömberg som uppskattar att Folkets Park ordnat föreställning.

Och Marinas dotter Mie och Kerstin Strömbergs barnbarn Vide är överens.

- Det var jättebra och roligast var det när de var hästar, berättar Vide.

Barnfamiljerna som kom var nöjda, men Gunilla Jönsson på Glimåkra Folkets Park hade hoppats på fler besökare än de som kom.

- Men det kanske är för varmt för att gå på teater en sommardag som denna. Folk är på stranden eller iväg på semester kanske, spekulerar Gunilla Jönsson.

Förra sommaren kom det nära 200 besökare, på torsdagen inte ens hälften.

- Tack vare sponsorer kan vi få det att gå runt, men det är inte lätt. Men vi får se om det blir något nästa år, säger Gunilla Jönsson.

Jens Oscarsson 044-18 56 94 jens.oscarsson@kristianstadsbladet.se
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.