Cykling mot cancer

12 timmars cykling, med ett enda mål: Att samla in så mycket pengar som möjligt till förmån för Barncancerfonden. Göinge träningscenter i Glimåkra var en av anläggningarna som i lördags deltog i Spin Of Hope.
Östra Göinge • Publicerad 25 mars 2013
Spin of Hope lockade många deltagare på Göinge träningscenter under lördagen.
Spin of Hope lockade många deltagare på Göinge träningscenter under lördagen.Foto: Bosse Nilsson

– Ett jättebra initiativ. Samtidigt som man tränar så ger man en slant till cancerforskningen, sa deltagaren Annika Lund från Bals-by under en drickapaus i det pågående 90-minuterspasset på Göinge Träningscenter.

Spin of Hope har arrangerats över hela Sverige sedan 2009, och vuxit för varje år.

Tanken är att under en dag – lördagen den 23 mars – arrangera spinningpass från sju på morgonen till sju på kvällen, där deltagarna tränar – och samtidigt ger sitt bidrag till barncancerfonden.

Göinge träningscenter var en av de 84 träningsanläggningar i Sverige som hoppat på utmaningen. Initiativtagare är Jenny Danielsson, en av instruktörerna på anläggningen:

– Jag tyckte det lät som en kul idé, och tyckte vi skulle prova något nytt. Det är kul att träna spinning, och kan vi dessutom bidra med några slantar till barncancerforskningen är det bara bra, menar Jenny, som dock snöpligt nog lyckats bli förkyld lagom till den stora dagen och därmed tvingades avstå spinningpasset hon själv skulle hållit i.

12 spinningpass, från 45 minuter till 105 minuter långa arrangerades under dagen. Och deltagarantalet var bra: 50 personer hade föranmält sig, och under hela dagen droppade det in fler spinningsugna som hakade på utmaningen. De flesta nöjde sig med ett pass, men det fanns några som cyklade mer.

– Många är förstås våra egna medlemmar, men vi har faktiskt haft en del deltagare som kommer från andra orter, berättar Jenny Danielsson.

Maria Sällberg
Cecilia Isberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.