Annons

Dags att prova ut sitt instrument

På tisdag–torsdag (7–9 september) är det dags för Musikskolans instrumentprovningar, där alla musiksugna hälsas välkomna, berättar Östra Göinge kommun.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Östra Göinge • Publicerad 6 september 2021
Gitarr är ett av fyra instrument som finns att spela på alla skolor. Totalt sett finns det 16 instrument att välja mellan, förutom sång, men en del gäller från årskurs fyra.
Gitarr är ett av fyra instrument som finns att spela på alla skolor. Totalt sett finns det 16 instrument att välja mellan, förutom sång, men en del gäller från årskurs fyra.Foto: FREDRIK PERSSON

Kommunen berättar att tiderna som gäller är...

Tisdag: 17.00–18.00 på Kviingeskolan i Hanaskog samt 18.30–20.00 på Västerskolan i Knislinge.

Annons

Onsdag: 18.30–20.00 på Kulturhuset i Broby.

Torsdag: 17.00–18.00 på Glimåkraskolan i Glimåkra samt 18.30–19.30 på Mölleskolan i Sibbhult (ingång från Smedjegatan).

Musikskolan i Östra Göinge har ungefär 300 elever i instrumentalundervisning, sång, körer och orkestrar. Inga åldersgränser finns, utan alla kommuninvånare får chansen att spela, men barn och ungdomar prioriteras.

Sedan i fjol bedrivs undervisningen på elevernas fritid; många yngre kan dock spela på fritids. Musikskolan har sin bas på Kulturhuset i Broby, men bedriver undervisning på alla kommunala grundskolor.

Första terminen för barn kostar 480 kronor, följande terminer 650 kronor vardera. Syskonrabatt finns med 25 procent för andra barnet och med 50 procent från och med barn tre.

Behöver man hyra instrument kostar det 300 kronor per termin (ingen syskonrabatt).

HÄR kan du läsa mer om vilka instrument det finns.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons